fredag 30 november 2012

V75 Bergsåker 1/12

Howdy!

Lagom till första advent har ett underbart vackert snötäcke lagt sig över Knivsta och julstämningen infinner sig sakta men säkert. Själv kommer jag tillbringa helgen på jobbet så mycket till adventsfirande lär det knappast bli tal om.
Julmånaden inleds med att V75-cirkusen gästar Bergsåker utanför Sundsvall och på grund av att jobbet kräver mycket av min uppmärksamhet tvingas jag hålla min genomgång av loppen kortfattad. Det blir ett litet system, ganska tråkigt sådant dessutom, tyvärr.
Vi tar dock som vanligt avdelning för avdelning, håll tillgodo!

V75-1) 5 Udo´s Oiler, imponerande senast. Kortare distans nu dock och garderas. 1 Good Speed, farlig om ledningen nås. 3 Chip Dealer, formtoppad spurtfantom som förtjänar en seger. 2 Rite Key, av mig ständigt underskattad men jag har gjort min läxa. Kan få en fin resa.

V75-2) 1 Digital Ink, lyckas Örjan ta sig till spets bör loppet vara över. Dubblar med 5 Max De Lux som var dunderfin vid överlägsen seger senast.

V75-3) Många startraketer med spetslägen. 2 I Won´t Dance, perfekta förutsättningar. 4 Timetosaygoodbye, naturtravare som kan både öppna och speeda till slut. 6 Caddie Comet (struken), vass sprinter.
Tillägg fredag kväll: 12 Simb Ruby tar plats på systemet efter strykningen av Caddie Comet. Var mycket bra senast och kommer in i matchen om tempot blir högt.

V75-4) 3 Faksen J.R, på väg att ta över som Sveriges bästa kallblod. 4 Lix Mollyn, mycket bra för dagen och trolig vinnare om favoriten kommer bort.

V75-5) Två hästar höjer sig något över mängden. 8 Claes Boko är mycket bra men har ett knepigt läge. Reser dessutom lite längre för första gången. 5 Sugar Boy har som så många andra utvecklats mycket sedan han kom till Svanstedt, bra chans. Tar med två skrällar också i form av 3 Amaro K.S och 11 Tiltmenot.

V75-6) 7 Increased Workload ska bara vinna det här. Blir banan smetig bör han dock garderas.

V75-7) Chansar och går kort i sista avdelningen. Bästa hästen är 12 Stay The Night men har ju fått sämsta läget. extra intressant med Örjan. 2 Allaballakaitoz tror jag sitter i ledningen och ska slås därifrån.

Systemförslag V75 (384 rader = 192 kr)

V75-1) 5-1-3-2
V75-2) 1-5
V75-3) 2-4-12
V75-4) 3-4
V75-5) 8-5-3-11
V75-6) 7 Increased Workload
V75-7) 12-2 

Lycka till! / @TravExperten

tisdag 27 november 2012

V86 Solvalla 28/11

Howdy!

Dags att sätta tänderna i ännu en onsdagsomgång. Fortsatt torka på vinstfronten men jag satsar mig ur krisen i min fasta övertygelse om ett snart stundande vinstregn.
Jag spiller ingen tid utan börjar genomgången per omgående, avdelning för avdelning.

Håll tillgodo.

V86-1) Man kan lätt falla för frestelsen att helgardera då det endast är sex startande ekipage i den första avdelningen. 2 Baht Launcher eller 5 Mellby Sambuca tar hand om ledningen och båda ska räknas tidigt. 1 Global Kitten gör sin sista start för året och kan vara den som får loppet. 6 Pitch Command vann överlägset senast mot ett mediokert gäng. Intrycket var dock läckert och en sådan insats räcker långt även här.

V86-2) Ett vidöppet lopp som jag trots allt väljer att gå ganska kort i. 1 Blanka Vlasic vann från ledningen senast hon gästade Solvalla och kan göra så igen. Jag streckar även duon från Stig H Johansson´s stall. 10 Exotic Sund får Kenneth Haugstad i vagnen och senast de kamperade ihop blev det seger efter en virvlande avslutning. Motståndet den gången var i mina ögon betydligt tuffare och med minsta klaff på loppet kan det smälla till på nytt. 13 Lexus Broline har inte vunnit på länge. Läget ser dock intressant ut med sjättespår på tillägg. Erik är en mästare att pricka starten och jag tror ekipaget hamnar bra till. Hästen är betydligt bättre än raden ger intryck av. Normalt sett hade jag rankat 8 Uranium etta men jag tyckte hästen inte såg som bäst ut senast och väljer att lämna henne utanför systemet den här gången.

V86-3) Sannolikheten är stor att favoriten 4 Open Mind Bi i ett tidigt skede av loppet sitter i ledningen. Från den positionen ska han givetvis ses med bra chans. Hästen ser ut som en kanon men har inte levt upp till sitt yttre så här långt. Senast hade han säkerligen vunnit med fritt även om aktionen lämnade en hel del övrigt att önska. Jag litar inte fullt ut på honom utan garderar loppet med ytterligare två. 3 Prince Lu är snabb den första biten och skulle det strula för favoriten kan det vara spets och slut. 9 Navigator Sib avslutade mycket rappt till knapp seger i det lopp som Open Mind Bi var fastlåst i men ser ändå ut att bli väldigt lite streckad och är ett fynd så här i början på veckan.

V86-4) Vid första anblicken tyckte jag mig ha en bra spik i 7 Define´Em. Det behövdes dock inte mycket grottande i arkivet för att hitta streckvärda motbud. 1 All Gentle Man har vissa problem att hålla ordning på benen men lyckas han med det och inte blir fast på innern ska han ha bra chans att vinna. 6 Stil har unge Petter Karlsson i sulkyn. Prickar påläggskalven från springspåret blir det intressant att se hur långt hästen räcker. Jag gillade vad jag såg vid segern på Eskilstuna senast. Från tillägg startar 13 Rayon Lascaux med Björn Goop. Svarade för en bra avslutning efter spårsnål resa i hyggligt lopp 12/11 vilket vittnade om att formen är på topp.

V86-5) Här chansar jag och spikar en häst jag verkligen gillar, 12 L.K. Jag tror den här kommer utvecklas mycket när han vuxit i sin stora kropp. Han lägger mycket mark under sig och det är bara att hålla tummarna för att det inte blir något krypcasino där framme. Med tempo på loppet blir han svår för övriga att stå emot under slutvarvet.

V86-6) Från innerspåret kommer Jorma Kontio bakom 1 Miss Beniss göra vad som går för att hålla upp ledningen. Lyckas man med uppgiften är risken stor att tempot stryps och att det blir en spets-runt-om-seger. 2 Parodie ser mycket fin ut för dagen och har visat sig vara bättre än jag inledningsvis trodde hon var. Var nära ta sig förbi Miss Beniss i Breeders-finalen men fick inte fritt i tid den gången. 4 Citrin är den som möjligen skulle kunna snuva favoriten på ledningen. Från spets räknas hon tidigt.

V86-7) Ett fint sprinterlopp där jag tar ställning för 1 Pine Rolls som verkligen utvecklats fint under hösten. Svarade för en mycket strong insats senast och då han har lottats till ett perfekt utgångsläge med tanke på sin startsnabbhet tror jag på spets och slut. Motstånd saknas dock inte och för den som vill gardera rekommenderas streck för 7 Stein Daylight, 4 Rico Follo och 5 Manstone´s Classic.

V86-8) Intressant spetsstrid väntar då flera startkatapulter har fått bra utgångslägen. 3 Democrat är mitt spetsbud. Han är kusligt snabb den första biten och följer bilen. Senast såg han dessutom finare ut än någonsin och tillåts han bara dämpa tempot en bit blir han inte lätt för övrga att rå på. 4 Burning Line Gral svarade för en mycket tapper insats på V75 senast. Fick endast se sig slagen av 5 Dragon Tooma som liftat med i rygg loppet igenom. Om loppet blir överpacat kan 12 Shepard bjudas in i matchen. Hästen har knallform och avslutade mycket vasst i sin senaste start från liknande läge i det lopp som vanns av Parodie.

Systemförslag V86 (1296 rader = 324 kr)

V86-1) 2-5-1-6
V86-2) 1-10-13
V86-3) 4-3-9
V86-4) 7-1-6-13
V86-5) 12 L.K.
V86-6) 1-2-4
V86-7) 1 Pine Rolls
V86-8) 3-4-12

Lycka till! / @TravExperten

fredag 23 november 2012

V75 Jägersro 24/11

Howdy!

Den här lördagen ställer vi in kompassen med riktning Malmö och Jägersro.
Min form har följt årstiderna skulle man kunna säga. Under sensommaren var jag het, under hösten har jag varit sval och på sistone känns det mest som jag agerat som kraftfull förvarning om en iskall kommande vinter! Jag ger dock inte upp, utan med en dåres envishet kämpar jag vidare med hoppet om att det snart ska vända.
Jag sätter tänderna i omgången som om den vore en blodig mör oxfilé och njuter i fulla drag. Jag ska inte falla offer rakt av för spelarkollektivets tankar utan har för avsikt att leverera ett litet system med potential att vara med och kriga om lite större slantar, trots sin ringa storlek.
Håll tillgodo av min genomgång, avdelning för avdelning. Nu kör vi!

V75-1) Långlopp över 2640 m voltstart inleder. Omgångens första drag återfinner vi redan här i form av 4 Lexus Lavec. Imponerade vid segern 30/10 och jag anser han ska ha mycket bra chans att vinna det här oavsett löpningsförlopp.

V75-2) Mycket roligt lopp där flera av hästarna inte är speciellt vana vid startmetoden. Jag sätter 2 Dreams Take Time först i rankingen. Tyckte avslutningen senast bakom Barracuda River var mycket bra och nu kan det vara hans tur att triumfera. Jag tror inte Ludde är intresserad av att släppa ifrån sig ledningen med 1 Barracuda River om han nu skulle lyckas försvara den och jag streckar. Med mitt scenario riskerar 5 Fascination få en tung resa och jag faller pladask för frestelsen att utelämna henne från systemet som den storfavorit hon är. Tredje och sista strecket till från tillägg startande 11 Edward Ale. En tuffing som kan runda samtliga.

V75-3) I och med den tredje avdelningen är vi framme vid lördagens höjdpunkt, Svensk Uppfödningslöpning. Med tre streck känner jag mig tämligen övertygad om att ha vinnaren med på lappen. 2 Nugget´s Face blir favorit och det är inte mycket att säga om. Christoffer Eriksson är färsk i sådana här sammanhang och det vore mycket kul om det gick vägen för denne unge travtränaren. 3 Västerbo Loveboat imponerade stort på mig vid segern på Solvalla och blir inte lätt att stå emot. Min tidiga favorit till segern i Uppfödningslöpningen var 11 Re Doc som jag vägrar se som avsågad då jag vet vad han kan.

V75-4) Stefan Persson´s 8 Vitamin M har visat prov på stor talang och ställer inte startspåret till det bör hon ha mycket bra chans. Risken är dock överhängande att det blir en jobbig resa då hon knappast blir välvilligt släppt till spets över den korta distansen. Är förvisso startsnabb och med hjälp av den vinklade startbilsvingen bär det eventuellt iväg direkt till ledningen. Hursomhelst garderar jag favoriten. En skräll som jag vill varna lite extra för är 5 Youresodivine. Senast såg hon ut som en retad tiger i rygg på ledaren med alla krafter sparade. Två raka segrar dessförinnan och formen är så bra den kan bli. Tredje strecket till 6 Nougat Ås som det blev struligt för sist på V75. Har revansch att utkräva och den kan komma redan här. 3 Search Launcher har ett smaskigt utgångsläge även om jag inte tror startsnabbheten räcker till för att ta hand om ledningen. Bör dock inte ha några problem att hitta ner i vettig position. Går hela vägen in i mål.

V75-5) Lite svåranalyserat men jag tar ställning och spikar! I nuläget är 9 King Creole E.P favorit men han har lite knepiga startryggar och riskerar hamna långt bak i fältet. Är förvisso mycket bra men jag tror det blir en för jobbig löpning för att han ska räcka till seger. Andrahandsfavorit är 5 El Mago Pellini. Är ingen raket från start och kommer med största sannolikhet tappa flera längder inledningsvis vilka blir jobbiga att ta igen. Jag har letat med ljus och lykta på nätet efter autostartlopp med 7 Remee La Marc utan att lyckas. Har inte fått fram information om hästens startsnabbhet men har någonstans i bakhuvudet känslan av att han är riktigt snabb bakom bilen. Jag hoppas känslan är med sanningen överrensstämmande och jag singelstreckar den norske gästen.

V75-6) Lite tråkig lösning på det här loppet men med tanke på insatsen senast kan jag inte gå emot 2 Vinnalt Herkule. Det blir nog svårt att nå ledningen med tanke på att 1 Sune Palema kan lägga iväg rejält den första biten. Jag håller det heller inte för otroligt att 4 Victoria Island lyckas plocka en längd på de båda. Hursomhelst tror jag Flemming vinner. Han kan rentav vinna trots en löpning i dödens.

V75-7) Gulddivisionen avslutar veckans omgång och vi får se en av världens bästa hästar, 5 Yarrah Boko. Han har fått två lopp i kroppen efter sin skadefrånvaro och bör närma sig formtoppen. Jag litar dock inte helt på honom än och garderar. 10 Livi Barcelona svarade för en mersmakande insats senast från dödens, om än mot ett beskedligt guldgäng. Sista 500 m avslutades i trakterna av 1.09 och som enprocentare känns han mycket rolig att ta med. 6 Saston blir bara bättre och bättre. Tuggar ner de flesta och det är inte omöjligt han avgör den tunga vägen. 1 Strong Boy vann på Vincennes härom veckan och är riktigt bra för dagen. Gör nog bäst i att släppa ifrån sig ledningen och hoppas på fritt sill slut. 12 O´Grady tror jag har ytterligare en del utveckling i sig och får han bra ryggar att gå i under slutvarvet biter hans speed bra över upploppet.

Systemförslag V75 (180 rader = 90 kr)

V75-1) 4 Lexus Lavec
V75-2) 2-1-11
V75-3) 2-3-11
V75-4) 8-5-6-3
V75-5) 7 Remee La Marc
V75-6) 2 Vinnalt Herkule
V75-7) 5-10-6-1-12

Lycka till! / @TravExperten

tisdag 20 november 2012

V86 Solvalla 2111

Howdy!

Det är onsdag igen och dags för V86. Full av revanschlusta efter motgångarna senaste tiden tar jag mig än en gång an utmaningen att försöka pricka in åtta rätt. Jag har hittat några luringar som jag hoppas ska få värdet att dra iväg en aning. Tyvärr har det inte funnits tid att gå igenom varje lopp så noggrannt som jag önskar. Det är lite av ett "första-känslan-får-styra"-system som jag med andra ord presenterar. Jag håller igen lite med spelet så här dagarna innan löning och väljer att endast fokusera på V86. V5, V4 och DD lämnar jag tills vidare därhän.
Låt mig ta er med genom omgången, avdelning för avdelning. Håll tillgodo!

V86-1) Vi ser samma storfavorit i den första avdelningen som förra veckan, 4 Tidied Accelerator. Mycket bra chans återigen. Jag spikar men utfärdar en liten varning för en formtoppad 10 Kendrick´s Victory. Om favoriten mot förmodan hamnar på vingel kan han överraska.

V86-2) Öppet och svårlöst lopp. 2 Herbie Ås har mött tuffa hästar en längre tid, lite enklare emot den här gången. 6 Mind Your Face vann ett liknande lopp senast efter smörresa. 12 Pine Cool har stångats mot kanoner, knepigt utgångsläge. 9 Satisfied La Marc kan mycket, glöms bort!? 1 Quite A Fall har inte startat på länge och återfinns numera i regi Cattis Lundström, spännande. 3 Maffioso Face får Björn Goop i sulkyn, brukar ha positiv effekt. 5 Bubba Sting lovade mycket men har inte levererat på slutet. 8 Nagini, måhända en late bloomer!? 4 Robis Sara har perfekt läge men tufft motstånd.

V86-3) 6 Sith Lord tror jag blir släppt till ledningen efter en kort bit av loppet och är därmed hästen att slå. 3 Geir Burge är startsnabb och kan vara den som spetsar initialt. Vann från spets under Jubileumspokalkvällen på snyggt sätt. Låser på dessa två men den som har råd streckar på ytterligare.

V86-4) Fixar 4 Benskins spåret tror jag på spets och han kan i sådana fall leda runt om. 2 Lexus Broline och 6 Jaguar Ruda är övriga två på startfållan jag betalar för då de har hyggliga utgångslägen. Från tillägg markerar jag 12 Calamara Donna som satt fast med segerkrafter i gulddivisionen senast på Halmstad. 14 El Sueco har inte startat på ett bra tag men är bra nog att runda det här gänget oavsett lopp i kroppen eller ej. 15 Simb Ruby speedar alltid snabbt till slut med ryggresa in i det sista.

V86-5) Rekommendationen är att strecka samtliga men plånboken säger tyvärr ifrån. Jag får hålla mig till följande åtta streck. 2 Teaser Å ska jag jaga tills hon tar sin första seger. 10 Fragola har ett lopp innanför västen, hög kapacitet. 12 Nina Ruda har bra form och van tuffare motstånd. 13 Nirvana Grif tar trippen från Halmstad till huvudstaden, Widegren bör ha att köra med. 1 Plum Wise As har läget och Björn Goop, vann ett billigt lopp senast. 9 Divine Razz kan mycket och kan vinna. 14 Recation har gjort flera bra insatser på slutet, Jansson upp nu och med tur på vägen kan det gå. 15 Starlight Brizard vann senast ett överpacat lopp men gjorde det bra mot tuffare hästar.

V86-6) Jag spikar Fredrik B Larsson med 2 Insert Sock. Hästen vann på ett övertygande sätt i sin senaste start och från ett bra läge tror jag på andra raka, gillar distansen.

V86-7) 9 Pampas S.I.R. trodde jag mycket på inför en tilltänkt start på Solvalla för några veckor sedan. Blev då struken utan att jag vet orsaken. Jag hoppas formen är intakt och i sådana fall ska chansen vara hygglig till ännu en seger. Rensar fint på strecken och jag chansspikar.

V86-8) Draget i omgången är utan tvekan 3 Qvintette som vant sig vid betydligt tuffare motstånd än det här. Jag tror hon vinner utan att förta sig. Märkligt nog endast streckad på 8% i skrivande stund (tisdag förmiddag), men det lär nog öka "tråkigt" mycket innan spelet stänger.

Systemförslag V86 (864 rader = 216 kr)

V86-1) 4 Tidied Accelerator
V86-2) 2-6-12-9-1-3-5-8-4
V86-3) 6-3
V86-4) 4-2-6-12-14-15
V86-5) 2-10-12-13-1-9-14-15
V86-6) 2 Insert Sock
V86-7) 9 Pampas S.I.R.
V86-8) 3 Qvintette

Lycka till! / @TravExperten

torsdag 15 november 2012

V75 Solvalla 17/11

Howdy!

Jag hoppas och ber om att lördagens tävlingar slutar på annat sätt än onsdagens vad spelet beträffar. Spikarna svek totalt. Sophias Blush är nog inte så bra som jag trodde, Aloe Vera såg formlös ut och Nero Capar slog det inte direkt några gnistor om från spets. Skam den som ger sig. Det är bara att ta nya tag. Men nu skulle det onekligen kännas skönt att få en framgång på streckspelet, det har gått på tok för lång tid sedan det senast trillade in några kulor.

Tipsen hålls kortfattade då tid inför helgen är en bristvara. Håll tillgodo med följande!


Solvalla

V75-1) 10 Perfect Toll lär ta rygg på snabbstartande 3 Conchita Exclusive. Bör hamna bra på det och spikas.

V75-2) Öppet lopp. 6 King Tilly bör ha bra chans om han håller ordning på påkarna. 1 By Air riskerar fastna på innern. Löser det sig har han bra chans. 2 Matterazzi Bob öppnar snabbt, kan vinna från spets eller rygg ledaren. 4 Steve Fourty räknas från bra läge. 7 Package Deal imponerade vid dödensseger näst senast. 9 Rite On Win (struken) får Olle i vagnen vilket är ett kraftigt minus men tävlar hästen på topp är han med och gör upp om det.

V75-3) Tror att spetsstriden står mellan 1 Spring Erom och 3 G.H Nemo, med knapp fördel den sistnämnda. Den som snor åt sig ledningen tillmäts bra chans. 9 Caballion vet ju alla  hur bra han egentligen är, kan krossa allt om travet funkar. 4 Oracle visade fin form senast. 2 Friction tänkte jag länge och väl chansa bort, förståndet återinfann sig dock och han får sin välförtjänta plats på kupongen.

V75-4) 5 Salsa Knight ser läcker ut för dagen, kan nå spets och blir mycket svårslagen därifrån. 2 Just Magic är en tuffing som startade inom V75 så sent som i lördags. Kan vara i tuffaste laget att starta så här tätt men jag tror nog S Persson vet vad han sysslar med när han väljer en så tuff matchning av hästen. 4 Overtaker By Sib imponerar. Såg slagen ut in på upploppet senast men kom tillbaka och vann säkert. 6 Gambrinus Degato har en riktig toppform och är inte sämre än redan nämnda trio, kanske rentav bättre!?

V75-5) Här har jag mitt drag i omgången. Jag tror på spets och slut för 6 Chicago Jenny. Tomas Pettersson är inte en kusk som vinner jätteofta inom V75 men här tror jag han får en efterlängtad seger.

V75-6) 8 Disco A.E tror jag Örjan trycker av rejält från start och blir släppt till ledningen med. 6 On Track Piraten får trava i dödens om nu inte 7 Edward Ale i stället får den otacksamma löpningen. Tror slaget står mellan dessa tre tuffingar. Garderar man ytterligare tas 1 Vincennes och 2 Oasis Bi i första hand med. 

V75-7) Sista avdelningen låser jag på två. Den mest troliga att vinna är 2 Aristocat Boko men jag gillar även 11 Pingus Vang skarpt och dubblar systemet med denne.

Systemförslag V75 (720 rader = 360 kr)

V75-1) 10 Perfect Toll (2,7)
V75-2) 6-1-2-4-7-9 (8,10)
V75-3) 3-1-9-4-2 (6,7)
V75-4) 5-2-4-6 (1,3)
V75-5) 6 Chicago Jenny (13,3)
V75-6) 8-7-6 (2,1)
V75-7) 2-11 (12,5)

Lycka till! / @TravExperten

Före V75                                               Efter V75

onsdag 14 november 2012

V86 Solvalla 14/11

Howdy!

Onsdag igen och Solvalladags. Det är en knepig omgång vi har att sätta tänderna i och jag blir inte förvånad om utdelningen drar iväg rejält.
På lördag är det även V75 på Solvalla och normalt sett hade jag då givetvis varit på plats. Den här helgen besöker vi dock Småland och mitt kära Hultsfred för barndop och lite "släktträff". Det ska väl, som brukligt är, även hinnas med ett onormalt stort rödvinsintag tillsammans med svärfar!

Klockan är mycket och jag är trött. Med andra ord är det hög tid att påbörja loppgenomgången, avdelning för avdelning, som vanligt!

Håll tillgodo!

V86-1) Jag inleder med tre streck. Stor risk att det åtminstone är ett för mycket. Favoriten 7 Tidied Accelerator tillmäts god chans att vinna men då Melanders stallform är på nedåtgång garderar jag. 2 Carlos Lightning gör emellanåt bort sig med galopp men vad kapaciteten beträffar räcker den för att besegra tuffare motståndare än de han ställs mot den här gången. Tredje strecket till 3 Gordonia Dag. Jag tror han hittar till ledningen för att sedan släppa den ifrån sig. Satt senast fast med till synes gott om sparade krafter. Han trivs som allra bäst den mörka tiden av året. Viss risk för att åldern hunnit ikapp dock.

V86-2) 11 Frankie Ale är bara tre år och ställs mot äldre konkurrenter. Insatsen senast var av bästa märke och han blir svårslagen. Jag garderar trots allt den stora favoriten. I första hand gör jag det med 12 Starson som om inte spåret ställer till det bör kunna utmana om segern. 13 Miss Marke är snabb ur startgroparna, har visat fart som duger och är ett roligt skrällbud. 5 Vertical Speed får för första gången Björn Goop i sulkyn. Vid otaliga tillfällen har vi bevittnat vilken effekt det kan ha på en häst. Det är ingen ovanlighet att det skräller rejält i lopp av den här karaktären varvid jag tar med 3 Just A Dream som dagen till ära förstärks med Torbjörn Jansson.

V86-3) Tre hästar höjer sig gentemot övriga som jag ser det. 6 Sophias Blush har chans att nå ledningen och från den positionen blir hon svårslagen varför jag väljer att singelstrecka henne. Garderar ni tar ni i första hand med 4 My Golden som gör det bra varje gång och har stångats mot årgångstopparna i stort sett hela säsongen, 2 Berlock fick ett chansartat utgångsläge sedan hon blivit nerstruken till innerspåret. Kan knappast försvara ledningen men spurtar storstilat varje gång och löser det sig till slut är hon med dom på linjen.

V86-4) Tre varv ska springas och styrkan kommer fälla avgörandet till slut. Jag tror det kan vara dags för 15 Natural Wonder att få sätta pricken över i:et men vågar inte singelstrecka med utgångsläget i åtanke. 2 Spike De Rabotiere imponerade så smått vid vinsten. Gör han om den prestationen blir han svår att plocka ner. 12 Trans Atlantic fick för första gången sedan han kom in i Åke Svanstedts träning vinna senast. Kan det vara proppen ur, nja jag tvivlar på det men motståndet är inte det allra tuffaste och därmed kan det bli seger på nytt. 10 Abborren värmde strålande inför senast men i loppet fungerade hon inte och det slutade med galopp. Distansen bör passa bra och hon är härdad i tuff konkurrens. 5 Super Gordon är en distansälskande outsider som kan vara värd att se upp med och jag streckar då det med lite tur kan bära iväg mot ledningen. 11 Hunch Alo trivs bättre ju fler varv han får springa. Prickar Sjunnesson starten kan det bli intressant.
Tillägg onsdag: 5 Super Gordon har strukits och ersätts inte av någon i detta lopp, däremot lägger jag till en häst i avd 5.

V86-5) Jag tror favoriten 1 Oracle Kronos är den klart bästa hästen i loppet. Läget kan dock bli en fälla då jag tror Erik Adielsson med 7 Pine Rolls kommer göra vad som går för att ta sig till ledningen. Streck för dessa båda samt för 3 Notorius Bi som senast visade riktigt fin form. Kan få en fin resa från det här läget och spurtar han på samma sätt som senast kan det räcka.
Tillägg onsdag: Jag hade i ärlighetens namn missat 9 Panter Neo men då Super Gordon strukits i avd 4 väljer jag att lägga till honom på systemet. Hästen svarade för en strong insats från dödens senast och lär slippa den positionen den här gången.

V86-6) Här trodde jag 2 Polly Frontline skulle ha bra chans att leda loppet från start till mål. Tuffaste konkurrenten hade jag tänkt utnämna 7 Order By Mackie till men när nu båda blivit strukna förefaller banan ligga öppen för 11 Aloe Vera som jag med en dåres envishet jagat på sistone. Det saknas, trots strykningarna inte motstånd, men är det någon gång hon ska vinna så är det nu. Jag spikar!

V86-7) Här blev jag glatt överaskad då jag såg strecklistan. Jag trodde 2 Nero Capar skulle bli favorit då det i min bok står spets och slut. Med 21% på strecken känns han som ett fynd och jag spikar för andra loppet i rad.

V86-8) Normalt sett ska segern stå mellan de båda Melander-hästarna 5 Licence Holder och 12 Increased Workload. Men som jag tidigare skrev ifrågasätter jag Tarzans stallform. Jag garderar dock endast med ytterligare en häst. Kenneth Haugstad får förtroendet att köra Luddes 11 El Mago Pellini. Hästen har vunnit på Solvalla tidigare mot liknande motstånd och kan göra det igen. Övriga tror jag får svårt hävda sig.

Systemförslag V86 (900 rader = 225 kr)

V86-1) 7-2-3
V86-2) 11-12-13-5-3
V86-3) 6 Sophias Blush
V86-4) 15-2-12-10-11
V86-5) 1-7-3-9
V86-6) 11 Aloe Vera
V86-7) 2 Nero Capar
V86-8) 5-12-11

Lycka till! / @TravExperten

torsdag 8 november 2012

V75 Halmstad 10/11

Howdy!

Det blev tyvärr inga vinster på Solvalla i onsdags. Det kändes dock ändå som ett fall framåt formmässigt.
Lördagen erbjuder som vanligt spel på V75 och den här gången är det Halmstad som står värd för kalaset. Omgången ser minst sagt knepig ut och det kan säkert smälla lite här och var. Inga märkvärdiga lopp men ur spelsynpunkt ser det mycket intressant och spännande ut.

VM i V75 går vidare och nu är det fullt fokus som gäller för att placeringen inte skall bli av det mer pinsamma slaget. Ett rätt blev det föregående vecka och nu krävs rejäl bättring resterande omgångar.

Jag går igenom V75 genom att avhandla avdelning för avdelning.

Håll tillgodo!

V75-1) Favoriten 5 Balticas Yahoo har fått ett perfekt läge bakom bilen. Hästen har inte startat på ett tag vilket jag tror kan vara positivt för den här något sköra krabaten. Han har endast förlorat i sex felfria lopp och då motståndet känns något klenare än det han vant sig vid tror jag på ytterligare en seger. Han står för klassen i gänget och även om han får svårt att hitta till ledningen tror jag han plockar ner övriga till slut. Främsta utmanarna är 9 Oleander och 8 Credit Fayline. Spetsstriden tror jag kommer stå mellan 1 Dragon Tooma, 3 Burning Line Gral, 4 Bonnies Maggie och 6 Democrat. Risken finns att det inledningsvis blir hård kubbning om fronten vilket talar ännu mer för favoriten.

V75-2) I den andra avdelningen ser vi ännu en bra favorit i form av 7 Just Magic. Läget oroar en aning då han inte ser ut att vara av den explosiva sorten från start. Oavsett löpningsförlopp ska dock den här tanksen ses med chans. Min spetshäst startar även den från springspår, 6 Kazire De Bob. Emellanåt har han lite problem med sin aktion men skulle ledningen nås blir han mycket svårslagen.
*Tillägg fredag* Jag lägger till ytterligare en häst, nämligen 9 Picasso som jag spikade senast den var ute på V75. Favoriten 3 Pere Palema ratar jag fortfarande. Tycker han varit ute mot betydligt enklare hästar än han ställs mot den här gången och jag vill se mer innan jag betalar för han som favorit.

V75-3) Ett av de sämsta gulddivisionsloppen vi sett inom V75 så här långt i år enligt mig. Jag tror klart mest på 10 Timetosaygoodbye, läget till trots. Hästen har toppform och att han kan speeda fort över ett upplopp vet vi sedan tidigare. Grundkapacitetsmässigt överträffas han dock vida av 4 Lavec Kronos. Skulle formen infunnit sig hos Luddes springare bör det vara spets och slut. 3 Rutger Raket har haft fin form en längre tid. Jag har lite svårt se honom vinna i guld normalt sett men som jag skrev håller det här loppet ingen vidare klass och därmed skulle det kunna sluta med seger, inte minst då utgångsläget är smarrigt värre. Jag strecka ytterligare två ekipage. 11 Baht Launcher blir att räkna med om tempot skulle bli högt uppskruvat. 7 Neo Holmsminde måste ha lite tur för att undvika vingel från det här läget. Skulle han få en bra position kan han mycket väl avgöra den sista biten.
*Tillägg fredag* Jag lägger till 2 Calamara Donna på systemet då hon, enligt min loppanalys med stor sannolikhet är den som får rygg ledaren (läs Lavec Kronos). Med Ludde i spets brukar luckan alltid uppenbara sig på upploppet.

V75-4) Sannolikheten för att det är spets och slut på favoriten 6 Prey Frontline måste ses som stor. Jag väljer ändå att gardera då jag misstänker han i slutändan kommer bli överstreckad samtidigt som några av konkurrenterna blir väl lite betrodda. 2 Kung Fu Face har gjort det mycket bra på slutet och ser ut att vara under fortsatt utveckling. 12 King Creole E.P är en segervan herre från stall Westergård. Läget är inte av det roligare slaget men det är en mycket fin häst i absolut toppform. 10 Sem Jafet är en klassig sort som trivs bra på distansen. Läget behöver inte heller vara helt fel. 3 Supreme Bore har jag alltid haft ett gott öga till och som storskräll kommer han med på systemet. 9 Omaha är stark och rejäl. Om det körs lite för fort där framme bjuds Flemming in i matchen.

V75-5) Det kan tyckas märkligt att jag väljer att spika i ett lopp för treåriga ston men det intrycket 7 Gyllenberg ger gör att jag inte kan se henne förlora det här. Det är en riktigt läcker madame som jag tror Westholm kan få mycket trevligt tillsammans med under nästa år.

V75-6) Jag har bara sett 4 Broadway Legs vid ett tillfälle. Det var vid tredjeplatsen på Åby i augusti. Hästen gjorde då ett bra lopp efter att inledningsvis legat på hårt utvändigt om ledaren. Övertog spets varvet kvar men fick se sig slagen en kort bit före mål. Höll ändå bra och har nu fått ett passande utgångsläge. Jag tror hästen kan öppna riktigt snabbt och det är inte omöjligt att det kan bli ledningen. 6 Tion Medon Sisu är kanske bästa hästen i loppet men frågan är var han hamnar då startrusningen lagt sig!? Skulle det bli en utdragen körning mellan Broadway Legs och 3 Vinnalt Herkule kan han visa sig starkast till slut.
*Tillägg fredag* I början av veckan var jag inne på att 3 Vinnalt Herkule var en tänkbar vinnare. Den uppfattningen har jag reviderat och jag tar bort honom från systemet. Tror helt enkelt han möter för bra hästar. Över 1640 m hade han däremot känts betydligt mer aktuell. Hade även streckat 5 Gigant Slugger men även han förlorar sin plats på min lapp. Han har sett lite väl seg ut på slutet och nog för att han skulle rensa bra men det känns som ett lyxstreck då jag inte längre har någon känsla för honom. 1 Victoria Fame går också bort. Den här hade jag dock väldigt gärna betalat för men systemet blir för dyrt. Tror inte hon lyckas försvara ledningen och är då utlämnad till Fru Fortuna.

V75-7) Jag tycker mig ana formtapp på stall Melanders hästar och då favoriten 1 True Advantage dragit ett för henne lurigt startspår väljer jag att utelämna henne från systemet. Jag förordar i stället streck för 9 Global Kitten som ju via en virvlande avslutning senast la beslag på SM-titeln. 10 Premance Simoni imponerade vid segern på Åby tidigare i höstas om än i ett lopp där motståndet var betydligt klenare än det hon den här gången ställs emot. Toppformen har åter infunnit sig hos 8 K.L.M. Prelong och trots ett knepigt läge bakom bilen vill jag ogärna utelämna henne från systemet då hon inte lär bli särskilt hårt betrodd. En rolig skräll att försöka jobba in i den avslutande avdelningen.
*Tillägg fredag* Här lägger jag till 6 Mathilde Tröjborg som det låter uppåt på. Vid sunda vätskor ska hon ha mycket bra chans att vinna.

Systemförslag V75 (864 rader = 432 kr)

V75-1) 5 Balticas Yahoo
V75-2) 7-6-9
V75-3) 10-4-3-11-7-2
V75-4) 6-2-12-10-3-9
V75-5) 7 Gyllenberg
V75-6) 4-6
V75-7) 9-10-8-6

Lycka till! / @TravExperten

onsdag 7 november 2012

V86 Solvalla 7/11

Howdy!

Lördagen bjöd på idel besvikelser vad mina tips beträffar. Att det gått trögt på slutet är sannerligen ingen överdrift. Vändningen måste komma snart och jag hoppas den gör det redan i samband med onsdagens tävlingar på Solvalla.
Den här veckan tvingas jag dock hålla nere insatserna något och jag lämnar därför endast ett V86-förslag. Låt oss se vad jag kommer fram till! (På grund av de strykningar som tillkommit i den sista avdelningen under onsdagen, som gjort systemet betydligt mindre väljer jag trots allt att lägga till ett mindre V4-förslag också.)

Jag tar mig som vanligt an omgången genom att avhandla avdelning för avdelning.

Håll tillgodo!

V86-1) Här råder ingen tvekan! Bästa hästen med bred marginal enligt mig är 6 On Track Piraten. Jag finner ingen anledning att gardera utan inleder veckans omgång med ett singelstreck!

V86-2) Det är inte ofta jag fastnar för en häst på det sätt jag gjorde då jag såg 5 Re Doc göra sin första start. Han har imponerat storligen och det är svårt tro att han inte är mer än två år gammal. Kapaciteten han visat prov på så här långt gör att jag håller honom som favorit till slutsegern i Uppfödningslöpningen. Att någon annan ska utmana om segern i det här loppet tror jag inte. Singelstreck nummer två är således ett faktum!

V86-3) Det skulle inte vara otänkbart att fortsätta med ytterligare en spik. 2 Good Speed har onekligen imponerat på slutet. Läget är bra och formen verkar bestå. Jag vill dock gärna ta med ytterligare några stycken på systemet. 9 Black Francis Boy såg dunderfin ut senast bakom Good Speed. Med gott om krafter sparade passerade han mållinjen som trea. Här har han fått ett passande läge för att få en smygare. Med tempo på loppet blir inte jag förvånad om han spurtar ner samtliga konkurrenter till ett glatt odds. 1 Inhibited är, även om inte ledningen nås, garanterad en fin resa från innern. De dagar han tävlar på topp är han mycket bra. 6 Order By Mackie gör emellanåt fenomenala prestationer. Avsaknaden av lopp i kroppen gör att jag den här gången endast ser henne som outsider. Kan öppna mycket snabbt,

V86-4) 9 Rebellion gör sin femte start och kommer med två raka spetssegrar. De två inledande starterna ändade med galopp. Jag förmodar att hästen blir klar favorit men med tanke på de tendenser han visat upp då han tvingats gå utvändigt om hästar känns det som en självklarhet att gardera, även om jag känner mig övertygad om att det är den överlägset bästa hästen i loppet. 6 Go D. Augustus är mycket snabb den första biten och tar troligen hand om ledningen. Är han lika bra som vid skrällsegern näst senast kan han vinna igen. 5 Lively Accelerator hoppas jag får tävla barfota, då får övriga jobba för att hålla henne bakom sig. 2 Pleading har inte vunnit sedan debuten för ett drygt år sedan. Håller farten hela vägen och med lite tur kan han skrälla.4 Queasy har förvånat mig genom att inte vunnit lopp så här långt. Det ser dock ut som att kapaciteten finns där och kanske kan första segern komma här. 13 Pine Rolls har varit mycket bra på slutet. Nu är förutsättningarna lite sämre men han går inte att räkna bort på den fina formen. 3 Foot On The Gas var senast ute i finalen av Sikta Mot Stjärnorna. Avslutade då bra bakom ett gäng kanoner. Lättare emot nu och jag kan inte helt avskriva honom som segeraspirant. 14 Laurentius Romeo fick äntligen vinna lopp i näst senaste starten. Jobbigt läge återigen men med rätt resa spurtar han ner många till slut. 11 Kimbee Star besgrade bättre hästar än många av de han ställs mot den här gången vid sina båda vinster. 8 Punters Point är en läcker travare som med maxklaff kan skrälla.

V86-5) Loppet hade varit att betrakta som helgarderat med fyra streck, men jag har bara råd med två. Jag tror mest på 4 Chichina Boko. Når hon ledningen utan att det kostar för mycket bör hon vinna. Jag är dock inte helt säker på hur snabbt 1 Define´Em kan öppna. Skulle hon lyckas försvara ledningen blir hon svår att passera. 6 Caddie Heart blev jag väldigt imponerad av näst senast. I förra starten vek hon ner sig lite väl tidigt för att få godkänt. Varför hon presterade sämre den gången vet jag i skrivande stund inte men det föranleder mig att avstå strecka henne. 5 Quadrille är en fin häst som avslutade bra senast. Riskerar en tung resa nu och jag chansar bort henne.

V86-6) 3 Thula Sana har fått ett perfekt utgångsläge och ser mycket fin ut för dagen, jag spikar. Värsta motbudet 10 Famous Dream fick tömma sig rejält vid sjätteplatsen senast mot mycket bra hästar. Har ett chansartat utgångsläge den här gången vilket gör att jag inte streckar henne. 6 Max Vox kan bli en svår nöt att knäcka om han får bestämma i ledningen.

V86-7) Ett öppet stolopp där jag väljer att ta ställning för favoriten 4 Hyacint. Hon har förvisso inte vunnit på ett tag men står bra till i loppet och ses med bra chans att leda loppet från start till mål.

V86-8) I den avslutande avdelningen streckar jag samtliga ekipage. I den bästa av världar sitter jag med sju rätt inför det åttonde loppet och kan lugnt luta mig tillbaka medans pengarna trillar in. Min ranking av loppet finner ni i nedanstående systemförslag.

Systemförslag V86 (720 rader = 180 kr)

V86-1) 6 On Track Piraten
V86-2) 5 Re Doc
V86-3) 2-9-1-6
V86-4) 9-6-5-2-4-13-3-14-11-8
V86-5) 4-1
V86-6) 3 Thula Sana
V86-7) 4 Hyacint
V86-8) 9-7-3-1-12-4-6-10-5

Systemförslag V4 (30 rader = 60 kr)

V4-1) 4-1-5
V4-2) 3-10-6-7-4
V4-3) 4-8
V4-4) 9 King Tilly

Lycka till! / @TravExperten

fredag 2 november 2012

V75 med Breeders`Crown 3/11 Eskilstuna

Howdy!

Ibland går det bara inte! Det fick jag ett bevis på i onsdags på Solvalla. Mäktade endast med 2 rätt på V86... Det är bedrövligt, jag vet! Men så är det emellanåt, eller ganska ofta faktiskt. Tur man får möjligheten att revanschera sig tämligen fort.

Veckans V75:a är framför allt en sportslig höjdare med finaler i Breeders`Crown. Vad utdelningen beträffar tror jag inte den blir särskilt hög då vi i flera avdelningar ser stora starka favoriter. Jag tror inte vi behöver leta långt ner i strecklistorna för att hitta vinnarna, med något möjligt undantag. Dock kommer jag försöka sätta samman ett system innehållande ett antal skrällar, utifall! Det är ju trots allt de stora pengarna man vill åt.

Hade gärna besökt Sundbyholmstravet till helgen om inte jobbet krävt min fulla uppmärksamhet. Jag får nöja mig med lopparkivet senare under kvällen i stället, det funkar det också.

Dags att börja loppgenomgången, avdelning för avdelning som brukligt är.

Håll tillgodo!

V75-1) Det känns inte lätt att fälla favoriten 1 Noble Knight. Inför semifinalen trodde jag han var på retur men blev motbevisad. Sannolikheten är stor att det är spets och slut på storfavoriten, men... Jag antar han kommer vara streckad på ca 80 % när spelet stängs medans en så pass bra häst som t ex 11 Cool Style ser ut att i det närmaste bli ostreckad. Säsongen sjunger på sista versen och det är inte helt ovanligt att det skräller den här tiden på året då många hästar börjar bli slitna efter det myckna tävlandet. Med andra ord garderar jag rätt så rejält redan i den inledande avdelningen. 3 A. Hannibal blir att räkna med om han skulle lyckas snuva favoriten på ledningen. Det är föga troligt att så blir fallet men Åke Lindblom lär göra ett allvarligt försök, var så säkra. 2 Santiago Wibb har kommit igång ordentligt och ser ut att vara inne i en rejäl utvecklingsfas. 4 Increased Workload har varit lite av en besvikelse med tanke på hur det lät från stall Melander tidigare i år. Det här var hästen som kunde bli den nya Scarlet Knight, den uppfattningen fick i alla fall jag. Blir det bra bana och vi slipper nederbörd vågar jag dock inte avskriva honom från segerdiskussionerna. Min personliga favorit, 12 State Of Liberty kommer givetvis också med på kupongen. Med ett bra utgångsläge hade jag trott en hel del på honom, nu däremot krävs all tur i världen samt en maxprestation för att det ska gå vägen.

V75-2) Jag tror 1 Metior Easy håller ledningen och det är anledningen till att jag rankar henne etta. 3 Fascination har ju annars imponerat något oerhört på slutet men jag är rädd att hon den här gången får finna sig i att göra grovjobbet utvändigt om ledarinnan. 4 Mousse avslutade mycket vasst senast och den här gången har hon fått ett fint utgångsläge. 5 Penny Garline flög fram sista 200 på Solvalla i semifinalen och plockade många meter på Fascination in mot mål. Låt vara att den senare kanske slog av något på takten sista biten men spurten från den amatörtränade Hagmyrenhästen var hursomhelst grym. Förstärks dessutom i sulkyn till den här starten av Ulf Ohlsson. 2 My Golden gör aldrig ett dåligt lopp och har härdats i tuffa årgångslopp under hela säsongen.

V75-3) 4 I Won´t Dance skrev jag upp som "nästa-gångare" efter senast. Kan få svårt att nå ledningen då Lavec Kronos har spår innanför och jag vågar inte singelstrecka vilket var min första tanke. 2 Friction verkar inte veta innebörden av uttrycket "formtapp". Hästen har presterat på topp så länge att man vid det här laget undrar om det rör sig om en kronisk formtopp. 9 Monster Drive känns intressant med ett passande smygläge. Med tempo på loppet, vilket det bör bli, och med en ryggresa kan han mycket väl speeda förbi övriga och vara först då mållinjen passeras.

V75-4) Ett riktigt fint finalfält drabbas samman här. Det är de fyraåriga stona som ska göra upp om ära och berömmelse. Jag tvekar dock inte att ta ställning för favoriten 2 Vincennes. Tidig ledning är att vänta och även om hästar som 3 Mermaid Ås, 1 Askens Valencia, 5 Red Red Red och 9 Chat Chip m fl finns med i startlistan har jag svårt se någon betvinga favoriten om hon kommer till front.

V75-5) Dags för lärlingarna att tampas mot varandra. Det är svårt sätta in 2 Jean Pierre Corner i loppet då han inte startat i Sverige tidigare. 16 segrar på 24 starter säger dock en hel del om vad det är för typ av häst det handlar om. Skallen bör det i alla fall inte vara något fel på. Det som oroar är startmetoden plus kusken som jag inte heller känner mycket till. 12 Oleander har hittat nya växlar i regi Marcus Savin. Ställer inte det snäva startspåret till det blir han svår att stå emot för övriga. 13 Chip Dealer har hittat en riktig formtopp. Senast gick han som ett skållat troll efter att ha fått en trött häst i knät 500 kvar. Upploppet ned avverkades i överljudsfart och med en ryggresa till 200 kvar kan det bara smälla till. 14 Jackal Face står lite byngligt till med dubbla tillägg men rapporterna går i dur och han är van tuffast tänkbara motstånd.

V75-6) Första känslan var att spika 1 Panne De Moteur då jag tyckte det stod spets och slut i programmet. Sedan började jag vackla i min analys och såg spöken i form av 4 Disco A.E och 5 Global Noble hota i kampen om ledningen. Hur många gånger har man inte stått där med skägget i brevlådan och hävdat att hade jag bara gjort som jag först tänkt så... Sagt och gjort, jag väljer att återgå till min ursprungliga tanke och singelstreckar storloppens mästare, Örjan Kihlström med 1 Panne De Moteur.

V75-7) Jag var inget stort fan av 3 Macho Gossip då denne var i Håkan "Hockey" Eriksson´s regi. Något har dock hänt med hästen sedan han hamnat hos Åke Lindblom. Senast på Romme såg han bättre ut än någonsin. Snabbstartade till ledningen och drog i hårt tempo. I utgången av sista sväng packade "Guldtanden" fältet något och när han bad om det lilla extra från sin springare lämnade han övriga fältet bakom sig på behörigt avstånd, han ser helläcker ut för dagen. Hade han haft spår innanför 2 Main Kronos hade jag nog spikat då han med stor sannolikhet åter roffat åt sig ledningen, nu lär det kosta att nå samma position men jag tror oavsett han plockar Svanstedt´s till slut. En annan som imponerade senast var 7 Avalon Spider som gick hysteriskt fort sista 300 på Åby. Har han tur och hittar ner i vettigt slagläge kan han bli svår att svara till slut när Malmqvist styr på.

Systemförslag V75 (720 rader = 360 kr)

V75-1) 1-3-2-4-11-12
V75-2) 1-3-4-5-2
V75-3) 4-2-9
V75-4) 2 Vincennes
V75-5) 2-12-13-14
V75-6) 1 Panne De Moteur
V75-7) 3-7

Lycka till! / @TravExperten